Badindin

(Versi Asli)

Balari lari bukannyo kijang
Pandan tajamua di muaro
Kami manari basamo samo
Paubek hati dunsanak sadonyo

Ikolah indang oi Sungai Garinggiang
Kami tarikan basamo samo
Sambuiklah salam oi sambah mairiang
Pado dunsanak alek nan tibo

Bamulo indang ka ditarikan
Salam bajawek (ondeh) ganti baganti
Lagu lah indang kami nyanyikan
Supayo sanak (ondeh) basuko hati

Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin

Di Batu Basa oi Aua Malintang
Di sinan asa nagari kami
Kami tarikan oi tarinyo indang
Salah jo jangga tolong pelok’i

Kabekkan jawi di tangah padang
Baoklah pulang (ondeh) di hari sanjo
Kami manari jo tari indang
Paubek hati (ondeh) urang basamo

Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin

Baralah tinggi oi si buruang tabang
Panek malayok ka hinggok juo
Banyak ragamnyo oi budayo datang
Budayo kito kambangkan juo

Dari lah Solok nak ka Salayo
Urang lah Guguak (ondeh) pai ka pakan
Ambiak nan elok jadi pusako
Sado nan buruak (ondeh) kito pelokkan

Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin

(Versi Baru)

Balari lari bukannyo kijang
Pandan tajamua di muaro
Kami manari jo tari indang
Paubek hati urang basamo

Ampun jo maaf oi kami puhunkan
Pado dunsanak alek nan tibo
Sambuiklah salam oi kami ucapkan
Kami ba indang nan mudo-mudo

Bamulo indang ka ditarikan
Salam bajawek (ondeh) ganti baganti
Lagu lah indang kami nyanyikan
Supayo sanang (ondeh) basuko hati

Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin

Di Pariaman oi baralek gadang
Di bulan Tabuik sabana rami
Kami tarikan oi tarinyo indang
Salah jo jangga maafkan kami

Kabekkan jawi di tangah padang
Baoklah pulang (ondeh) di hari sanjo
Kami manari jo tari indang
Paubek hati (ondeh) urang basamo

Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin

Baralah tinggi oi si buruang tabang
Panek malayok ka hinggok juo
Banyak ragamnyo oi budayo datang
Budayo kito kambangkan juo

Dari lah Solok nak ka Salayo
Urang lah Guguak (ondeh) pai ka pakan
Ambiak nan elok jadi pusako
Sado nan buruak (ondeh) kito pelokkan

Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin
Dindin badindin oi dindin badindin

(Ciptaan Tiar Ramon, Dipopulerkan oleh Tiar Ramon dan Elly Kasim, 1980an)
©ourtesy of http://laguminanglamo.wordpress.com/

About these ads

37 Responses to “Badindin”


  1. 1 Urang Awak March 5, 2008 at 3:22 am

    Da, lai punyo MP3 nyo?

  2. 2 Muri November 24, 2008 at 5:48 pm

    Da Buliah Minta File M3 Nyo Lah Lamo Cari Lagu Iko … Please

    • 3 BADINDIN April 9, 2014 at 7:54 am

      TAK BERGUNA

  3. 4 dian March 30, 2009 at 10:07 pm

    onde…. rindu bana awak jo kampuang… Takana bana jo rumah. Apo kaba sanak sodaro di padang?

    Salam
    dari dubai

  4. 5 Muhammad Fauzan May 31, 2009 at 6:29 pm

    Kali aja ada yang mw download dari sini :
    http://www.ziddu.com/downloadlink/4977859/badindin.mp3

    • 6 wahdi December 14, 2011 at 5:43 am

      trima kasih sblumnya…izin sedot ya da..
      aq •.♥.•$§єπεNg bgt ∂Ë©h… lagu ini..
      kebetulan istriku oranv awak..°˚˚°º≍<3нëнëнë<3≍º°˚˚°º :-P :D‎‎‎ ◦°◦◦°◦°◦◦°°˚˚

  5. 7 chao December 30, 2009 at 1:06 am

    saya anak betawi tulen, demen banget ma lagu ini……….

    waktu tk pernah nariin lagu ini,

    bisa minta tolong gak artinya………….

    sedih bgt dah denger lagunya,hiksss

    • 8 minang April 15, 2013 at 8:06 pm

      kok sedih…
      lagu na kan ttg slm2!!

  6. 9 garisjelata January 7, 2010 at 5:50 pm

    wew. suka dengan dendang ini. jadi ingat tahun lalu. nice post.

  7. 10 Ully January 17, 2010 at 12:18 am

    Untuk anak betawi tulen di ats.
    Tarian indang biasa digunakan untuk menyambut tamu kehormatan jadi makna lagu nya lebih menjurus kpd salam2.

    Untuak dunsanak nan jauh.. Acok2 lah pulang., ranah minang lah maimbau2.

  8. 11 Fadli March 8, 2010 at 11:47 am

    Saya translasikan ke Bahasa Indonesia :

    Berlari lari bukannya kijang
    Pandan terjemur di muara
    Kami menarikan tari Indang
    Pengobat hati kita bersama

    Ampun dan maaf kami pohonkan
    Kepada saudara dan hadirin yang datang
    Sambutlah salam kami ucapkan
    Kami yang muda-muda menari Indang

    Di awal indang akan ditarikan
    Salam bersambut ganti berganti
    Lagu indang kami nyanyikan
    Supaya saudara bersuka hati

    Dindin badindin oi dindin badindin
    Dindin badindin oi dindin badindin

    Di Pariaman kenduri besar
    Di bulan Tabuik amat ramainya
    Kami tarikan tari indang
    Salah dan janggal maafkan kami

    Ikatkan sapi ditengah padang
    Bawalah pulang di hari senja
    Kami menarikan tari indang
    Pengobat hati kita bersama

    Dindin badindin oi dindin badindin
    Dindin badindin oi dindin badindin

    Setinggi tinggi burung terbang
    Lelay melayang pasti akan hinggap juga
    Banyak ragamnya budaya yang datang
    Budaya kita lestarikan juga

    Dari Solok hendak ke Salayo
    Orang Guguak pergi ke pekan
    Ambil yang baik jadikan pusaka
    Semua yang jelek kita perbaiki

    Dindin badindin oi dindin badindin
    Dindin badindin oi dindin badindin

    • 12 Yuri June 22, 2013 at 4:15 pm

      bagus translate nya. Coba di translate ke jpg nd inggris donk.biar exist.

  9. 13 firly April 30, 2010 at 6:30 pm

    baa ko cara downloadnyo paniang wak hiks T.T

  10. 14 Adha Iskandar May 5, 2010 at 9:13 am

    Saya tidak mengira, ternyata di dunia maya ini banyak ditemui sesuatu yang dianggap langka yang telah membawa kenangan lama, termasuk lagu-lagu lawas. tapi sayangnya masyarakat kita baru sedikit sekali yang mengerti tentang internet, termasuk saya sendiri. Diperlukan kreatifitas dan keberanian untuk memebuka-buka internet agar kita bisa melanglangbuana di dunia maya ini.

  11. 15 AGUS May 27, 2010 at 9:37 pm

    Saya sangat terkenang dengan lagu-lagu Minang. Jadi, terkenang kembali sewaktu kegiatan di Padang dulu. Ingin rasanya berkunjung ke sana lagi.

  12. 16 afdolly febrianda October 1, 2010 at 2:27 pm

    lagu minang is the best pokok nyo……

    • 17 Yuri June 22, 2013 at 4:18 pm

      yoooiiiii bro!

  13. 18 restu October 8, 2010 at 8:19 pm

    senang senandung dindin badindin, meski ga ngerti krn orang jogja..
    makasih sudah di share disini..senang bisa paham artinya ^_^

  14. 19 bagus pranata December 12, 2010 at 11:34 am

    saya tulen nak jawa bisa ajari saya bahasa minang saya tertrik sekali bisa bahasa minang….
    semoga udah bisa bantu awak

  15. 20 Dea February 2, 2011 at 2:12 pm

    Go budaya minang go..always support ranah minang..

  16. 21 Ronald (TechnoTravels) April 5, 2011 at 5:50 pm

    tarimo kasih banyak, iko yang sedang ambo cari

  17. 22 Ali July 5, 2011 at 9:41 pm

    Talambai salam untuk minang yg den cinto

  18. 23 weno kurniawan November 9, 2011 at 7:56 pm

    rancak bana lagu minang ko mah

  19. 24 Lia December 13, 2011 at 7:21 pm

    Kalau dengar lagu ini aku suka merinding karena bangga. Aku lahir dan besar di Jakarta. Waktu lagu ini jadi hit nasional tahun 1980an aku masih kelas 5 SD. Lagu ini terdengar dimana-mana. Guru kesenian kami di sekolah bikin koreografi tarian indang untuk lagu ini. Tentu saja yang menarikan sebagian besar bukan anak Minang. Waktu kita pentas antar SD ternyata bukan kami saja yang menari dengan lagu ini. Ada tiga atau empat sekolah lain. Rasanya seperti di Padang… Hahaha…

  20. 25 ozan February 5, 2012 at 8:05 pm

    ingat dahulu pernah manarikan lagu ini…

  21. 26 Slam,di pacitan March 23, 2012 at 8:12 pm

    Saya sangat suka dg lagu minang, smga di thn2 yg akan datang saya bs merambah pulau sumatera smpai ke minang, dr: slam di pacitan jatim,

  22. 27 haniyfah May 19, 2012 at 6:58 pm

    awak na jumpe indonesia lain waktu…

  23. 28 adi May 30, 2012 at 12:04 am

    Hayyyyyy

  24. 29 anak pauah sicincin July 2, 2012 at 11:33 pm

    lah lamo dicari baru basobok e kni baru..
    tarimo kasi dunsanak..
    mari basamo wak jago budaya dan hasil karya kampuang wak ko..

  25. 30 fathi November 13, 2012 at 7:04 pm

    l like minang kabau

  26. 31 Inggrat Welano December 19, 2012 at 6:59 pm

    takana juo jo Ranah Minang

  27. 32 hida March 3, 2013 at 8:25 am

    maaf permisi apakah ada yang bisa bantu,
    gimana tatarias tari indang?
    gimana tata busana tari indang? (makek apa aja sekalian namanya)

  28. 33 cindy March 7, 2013 at 7:09 pm

    makasih ya buat liriknya :)
    jd pedoman buat nyanyiin lgu ini bsok saat pergelaran tari indang…doain sukses ya..

  29. 34 http://support.weremight.com/whitespace/pg/groups/7065/como-arrumar-um-namorado/ April 25, 2013 at 12:25 pm

    Eu realmente gostei de sua pagina Badindin | Lirik Lagu Minang Lamo.

  30. 35 Yuri June 22, 2013 at 4:12 pm

    Tuhkan! Indonesia (walaupun namanya udah terlanjur tercemar dengan ulah oknumnya) tetap yang paling oke…aku termasuk yang nasionalis be exist support terus budaya kita…oh iya, saya orang padang (yang lahir di jakarta) loh!

  31. 36 Jasmine April 22, 2014 at 6:53 pm

    Min , kostum tari badinding ɪ̇†ʊ bagaimana buat pas acara” utk tampil ? Tlg ksih tau .


  1. 1 Indang!! « Isa Ansharullah's Blog Trackback on November 9, 2009 at 9:04 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Translate to

Masukkan email anda pada kotak di bawah dan klik button 'Berlangganan'. Anda akan dikirimi email untuk setiap lirik lagu yang baru tayang

Join 186 other followers

Dari Masa ke Masa


Lokasi Pengunjung

MARAWA

Dikunjungi

  • 2,876,806 orang

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 186 other followers

%d bloggers like this: