Ruang ini kami sediakan bagi para pengunjung untuk bershilaturrahmi, berkirim salam, berkirim pesan dan rupa-rupa aktivitas sosial lainnya.
Silahkan dipergunakan.

Untuk melihat arsip palanta / ruang shilaturrahmi sebelumnya silahkan klik halaman berikut

Salam hangat,

Administrator
©ourtesy of https://laguminanglamo.wordpress.com/

33 Responses to “Palanta”


  1. 1 Fadli August 24, 2010 at 3:15 pm

    Assalamualaikum WR WB,

    Baa kaba apak-apak kontributor Lagu Minang Lamo kiniko? Lah langang palanta awak ko.
    Iyo pak Ijoenk (Zulimansyah) sajo kiniko nan acok manyilau kasiko.

    Kamanokah garangan kini Pak Azhari Boerhan jo Inyiak Darwas Ibrahim?
    Baa kaba terkininyo ko? Lai ado sehat-sehat sajo? Ambo doakan baitu handaknyo.

    Pak Azhari / Inyiak Darwas / Pak Ijoenk,
    Lah banyak perubahan di situs ko, sarupo pembenahan halaman index lagu nan samakin panjang daftarnyo. Ambo sendiri indak manyangko ka sabanyak tu kini.

    Ampek tahun nan lalu, mambayangkan 200 lagu sajo taraso indak ka mungkin. Kini ko alah 455 lagu nan tayang, dan masih ado sekitar 100-an lai nan ka tampil. Ambo atur se 10 s/d 15 buah tiok minggu, supayo ado cukuik waktu untuak manggaya di etalase awak🙂

    Halaman Download MP3 kini ko alah barubah pulo, alah dapek 2 situs saperjuangan nan kini bisa awak gandeng dalam usaha kontribusi ka urang kampuang ko. Kini lah bisa mandownload lagu nan dulu tu iyo ambo kiro-kiro sajo baa bana iramanyo.

    Sakian dulu kaba dari ambo sabagai admin.
    Mudah-mudahan dengan pancianganko🙂 mancogok ndak nyo Pak Azhari / Inyiak Darwas dan kontributor-kontributor lainnyo.

    Baa kabanyo Ibu Novi Jamal, Pak Ica, Uda Arlen Ara Guci dan kasadonyo?
    Lai ado jo basilau palanta awak basamo ko? Mudah-mudahan bapak/ibu lai sehat-sehat sajo sadonyo.

    Wassalamualaikum WR WB.

    Salamaik Manunaikan Ibadah Puaso 1431 H.

  2. 2 Fadli August 24, 2010 at 3:15 pm

    Inyiak Darwas Ibrahim

    Lai inyiak menyilau juo nyo Fadli tapi inyiak bantuak sibisu barasian. takana tai takatoan tido tapi nan dimukasuik alah banyak tabantu dek dunsanak inyiak “ijoenk” nan jadi rasian dek inyiak alah tabantu barakat karajo samo kito.

    Nan ciek lai. inyiak kok mancogok dihalaman silaturrahmi rasonyo alah tagamang dek mancaliak laweh halamannyo samo jo 16 halaman koran (panuah).indak tantu sia nan kadi tamui lai.alah bagalau je panek tangan inyiak maragang rolnyo. Cubolah diadokan penyegaran tampilan agak sakali sa Rayo. di bulan puaso sarupo kini kito manamui halaman segar.

    Mokasi Fadli lai namuah manengok inyiak ka surau di ambalau@yahoo.co.id salaminyiak ka sado kontributor

  3. 3 Fadli August 24, 2010 at 3:16 pm

    Kontribusi Anda untuk Design Header Lagu Minang Lamo

    Para Pengunjung,

    Kami sebagai administrator berkeinginan melibatkan pengunjung untuk merancang header Lagu Minang Lamo.

    Header saat ini adalah versi ketiga, dan menurut saya masih belum merepresentasikan suasana situs.

    Saya memiliki ide rancangan sebuah header, namun karena tidak pandai mendesign maka sampai sekarang masih belum jadi-jadi.

    Rinciannya adalah sebagai berikut.

    1. Konsep

    Konsep adalah menyajikan Lagu Minang Lamo sebagai bentuk kerinduan terhadap kampung halaman sekaligus sebagai nostalgia.

    2. Implementasi

    Header berdimensi 780×200 pixel, bagian bawah diberi warna solid seluas 780×35 pixel (untuk latar belakang nama-nama page)

    Sisa bagian atas 780×165 pixel akan berisi design bernuansa sketsa (dua warna, hitam putih tidak apa-apa)

    Area ini akan dibagi 2 (30% bagian kiri adalah gambaran daratan/pesisir pantai, dimana terdapat sketsa rumah gadang sebagian (cukup 2 gonjong), ke arah pantai terdapat 2 batang kelapa satu rumpun, seterusnya ada sketsa kecil samar orang melambaikan tangan dengan posisi miring dari kanan bawah ke kiri atas.

    Rumah gadang, batang kelapa dan orang proporsional (orang tidak perlu detail).

    Bagian pertemuan daratan dan lautan ada sketsa ombak yang gulung bergulung, lalu kearah kanan dilanjutkan dengan sketsa riak lautan, dan di ujung sebelah kanan ada gambar kapal bergaya kapal penumpang (bukan phinisi/kapal layar), kapal ini harus proporsional dengan rumah gadang, atau kira-kira sama besar.
    Kapal boleh dilengkapi dengan cerobong asap jika perlu.

    Sisa bagian langit diatas lautan (antara pantai dan kapal) akan diisi dengan simbol-simbol melodi seperti kunci G partitur, beberapa not-not lagu (tunggal, ganda, berbendera) dengan susunan meliuk-liuk proporsional. Boleh juga ditambahkan garis-garis samar sebagai latar not-not tersebut.

    Dibawah not not lagu, ada tulisan Lirik Lagu Minang Lamo yang dinamis mengikuti not-not tersebut (jika susunan not bergelombang, maka tulisan ini juga ikut bergelombang).
    Jarak antar kata tidak harus rapat (mana yang bagus).

    Seluruh komposisi harus proporsional dan enak dilihat.

    Terimakasih atas bantuannya.

  4. 4 ijoenk November 21, 2010 at 8:04 pm

    Ala lamo indak mancogok di blog ko dek karajo sampai indak sempat mancogokan kapalo ka blog awakko, ala banyak perubahan yg di liek. Ala ado pulo versi handphonenyo. Salut untuak yg mambuek versi handphone.

  5. 5 inyiak darwas November 26, 2010 at 8:00 am

    Di indek lagu, ado Lagu “SANSARO” kalau indak salah ciptaan Bapak Ibenzani Usman Dosen IKIP Padang , inyiak salah saorang mahasiswa baliau katiko itu , salain Bing Slamet, MASNAIT group juga mempopulerkan dgn pecahan suara berirama cha-cha yang bagus sekali. mari kito samo-samo upayakan pelurusan hak cipta agar keluarga ybs tdk merasa dirugikan.

    wassalam

  6. 6 Inyiak darwas ibrahim December 15, 2010 at 4:22 pm

    Oi Dunsanak Kontributor ,Tolong lengkapi lagu inyiak ko a

    Judulnyo kalau indak salah PTT dari Betaria Sonata

    Kiro-kiro Reffnyo

    Kok kaateh indaklah bapucuak
    Ka bawah indahlah baurek
    Di tangah digiriak kumbang
    Baitu bana yo diak oi

    Kok lai bamintuo kayo
    Baladang cangkeh nan jo palo
    Tinggalah dulu samantaro
    Malakik waden bakarajo

    • 7 ijoenk December 20, 2010 at 3:22 pm

      Ambo lengkapi lirik lagu inyiak tu…

      Oi.. upiak tahulah diuntuang
      Alah co iko pandangaran
      Usahlah banyak kandak juo
      Iko jo itu nan bamintak
      Sadangkan waden ndak bakarajo

      Kok jo aden kau lah bakandak
      Kandak indak dapek diarok
      Iduik lah bak cando karapo
      Bagala PTT aratinyo
      Pangangguran Tingkek Tinggi

      Ka ateh indaklah bapucuak
      Ka bawah indahlah baurek
      Di tangah digiriak kumbang
      Baitu bana yo diak oi

      Kok lai bamintuo kayo
      Baladang cangkeh nan jo palo
      Tinggalah dulu samantaro
      Malakik waden bakarajo

  7. 8 hendry caniago December 31, 2010 at 2:55 pm

    Assalammukalaikum……..
    gabuang ciek…
    ba kaba dusanak kasadoe dikampuang atau pun nan diparantauwan ko…?

  8. 9 sutan rajo ameh January 25, 2011 at 8:21 pm

    kabatanyo saketek,dulu awak ado mandanga lagu nasib si tuduang daun,kok tau sia penyanyi jo pencipta lagunyo,kalau dak salah sakaset jo lagu bayang serai,awak mandanga lagu tu partamo kali wakatu ado acara baralek d kampuang,d nyanyian jo tukang orgen e,pas bana wakatu tu hari hujan labek,yo sadiah wak mandanga e,kok buliah pntak balaku,tolong bana carian lagu nanko

  9. 10 azhari boerhan April 9, 2011 at 1:18 am

    Asslamualaikum,

    Fadli, lah talambek talamo mungkin mananti ambo manyilau palanta awak ko. Salamo satahun ko iyo dek banyak nan musti dihadapi, jadi agak jarang mancigok blog awak ko. Alhamdulillah kaba ambo lai baiak2 sajo. Baitu pulo andaknya dunsanak2 awak penggemar lagu minang lamo kasadonyo.
    Btw, baa hasil karajo kawan2 awak untuk mangumpuakan lagu minang di mp3 ? kalau ndak salah dunsanak ijoenk dulu bausaho untuk itu, baitu pulo fadli. Apo lah bisa awak manikmati & baa caronyo ? kok lai bisa dibagi baruntuang bana awak rasonyo.
    Wassalam,

    Azhari Boerhan

  10. 11 Fadli April 11, 2011 at 3:40 pm

    Waalaikumsalam Pak Azhari,

    Tahun 2011 ko, lagu minang lamo nan ditamukan alah mulai berkurang.
    Proyek konversi ka mp3 masih agak tasandek.
    Ambo lah mancubo pakai tape philips tapi kualitas suara masih kurang maksimal.

    • 12 ijoenk April 25, 2011 at 5:49 pm

      Samo awak, tapi dek kareno mancangkua di ladang.. yo agak sandek saketek menciguak ka Palanta ko…; mudah2xan convert jo lagu baru bisa mancogok baliak….

  11. 13 makdang April 21, 2011 at 7:31 am

    Assalam, uda-uda jo uni-uni kasado nyo, namo awak alex, awak nio pulo sato bagabuang jo uda jo uni disiko kasadonyo, awak tingga d bandung, marantau sekolah, mhon awak ditarimo disiko uda jo uni, sakian terimo kasih sabalunnyo

  12. 14 Ramli April 26, 2011 at 10:04 am

    Baa caronya untuk men-daunlod lagu2 minang ko uda. Indah bisa awak mendaunlodnyo…

  13. 15 makdang April 27, 2011 at 5:45 pm

    cubo instal internet download manager da,mungkin bisa pakai itu

  14. 16 Fadli April 29, 2011 at 7:10 pm

    LIRIK LAGU MINANG TACINTO : Situs Pencuri yang Tidak Tahu Malu

    Luar binasa apa yang dikerjakan oleh pengelola situs

    http://liriklaguminangtacinto.blogspot.com/

    Dengan tidak tahu malunya mengcopy-paste hampir seluruh lirik yang ada di Lirik Lagu Minang Lamo, tanpa izin dan tanpa pemberitahuan
    dan menggunakannya untuk mencari uang dengan memasang sekian banyak iklan, ad-sense dan jebakan batman.

    Padahal situs Lirik Lagu Minang Lamo ini adalah murni situs non profit yang dihidupkan oleh para kontributor yang tidak harap pamrih.

    Sungguh terlalu, mencuri hasil keringat orang untuk keuntungan sendiri.

  15. 17 suko lirik April 29, 2011 at 9:20 pm

    mungkin baru baraja blog ndak da, dengan ini saya beritahu kepada blog lirik lagu, copas udah biasa di dunia internet, bukan satu atau dua blog ada ratusan atau ribuan.

  16. 18 inyiak darwas May 25, 2011 at 12:48 pm

    “Innalilahi wa ina ilahi rajiun” alah berpulang ke rahmatullah seorang pelantun “Kasiak Tujuah Muaro” sdr ZALMON hari sabtu tgl 21 mei 2011 pukul 11.35 dalam usia 59th alamat di kawasan PDAM Gunuang Pangilun-Nanggalo- Padang. Demikian kaba via pesan singkat yang inyiak terima . Semoga dunsanak pencinta lagu minang Zalmon ,maklum. Kepergiannya marilah kita iringi dengan doa. Dan bagi keluarga yang ditinggalkan agar tabah dan tawakal, amin

  17. 19 reyhan cayyo May 30, 2011 at 9:31 am

    ambo datang dari parak turun ka sawah sobok lintah bah lari ambo

  18. 20 Fadli May 31, 2011 at 1:16 pm

    Terima Kasih kepada Bapak Adi Bustaman

    http://adibustamandesign.com/

    atas sumbangan design nya bagi header blog Lagu Minang Lamo.

  19. 21 fitri antonia July 14, 2011 at 10:14 pm

    ota se mah….. baa caro download nyiak?

  20. 22 Fadli July 31, 2011 at 11:08 pm

    Pindah Tayang dari Halaman Pencipta Lagu

    yulia pramita February 22, 2011 at 7:41 pm

    ada lagunya saba di panantiaan gk????
    kasih tau donk…

    Hj.AFRIENDA, SH.,MH. July 21, 2011 at 8:08 pm

    kok Masih banyak ya lagu Masroel Mamudja / ayah kami yang tidak terdaftar disini

    Hj. Afrienda, SH.,MH. July 31, 2011 at 10:07 am

    Yth Sdr : Fadli
    Pertanyaan sy diatas ini salah ya….???
    sehingga jwbnya panjaaang…n banyaaak, maaf sy baru baca,
    sy kurang paham alias gatek…..
    tks atas sglnya tuk melestarikan syair2 n lagu2 minang lamo
    0

    Fadli July 31, 2011 at 5:30 pm

    Mohon maaf atas jawaban tersebut. Kemarin ditulis kan pada saat masih ada kesalahpahaman.

    Hj.AFRIENDA, SH.,MH. July 21, 2011 at 8:16 pm

    lagu Masroel Mamudja mana lagi ya…???
    seperti :
    MAHLIGAI CINTO,
    SAKAPAN,
    HUTANG SABALIK PINGGANG,
    OM POM PA ,
    MANGGARO ,
    SANSAI BACINTO,
    Dll…banyak dech…yg blm ada disini, kenapa ya???

    Hj. Afrienda, SH.,MH. July 31, 2011 at 9:50 am

    ALUN KATANGAN

    CIPT. MASRORL MAMUDJA

    Rumah sikolah ohoi di palembayan
    Baatok alah balantai bolum
    Kini balantai lah batu juo

    Buruang nan alah ohoi kapamenan
    Kok jinak alah katangan alun ‘
    Kini ditangan lah kayu juo

    Sikue capang ohoi sikue capeh
    Batingkah balam nan tigo gayo
    Nan sikue tabang oi nan sikue lapeh
    Dek ulah badan tinggi salero

    Kalau nak tau ohi di tanjuang sani
    Lieklah ranah si sungai batang
    Tampak nan dari lah sibarasok

    Kalau nak tau ohoi di untuang kami
    Lieklah buruang nan tabang patang
    Antah kama tampeknyo ka inggok

    Oi sikundua urang Maninjau
    Kok tingga nyo dipanurunan
    Jikok luhua hati lah risau
    Badan takana yo jo tunangan

  21. 23 Fadli August 8, 2011 at 10:06 pm

    Assalamualaikum WR WB,

    Bapak-bapak/Ibu-ibu kontributor yang terhormat. Tidak terasa situs Lirik Lagu Minang Lamo ini telah berusia 4 tahun 1 bulan pada hari ini.
    Ada semacam kerinduan untuk dapat saling berkenalan di darat.
    Sepengetahuan saya, sebahagian kontributor banyak juga yang berdomisili di seputaran Jabodetabek.

    Oleh karena itu saya dan pak Ijoenk melempar usulan ke forum untuk melakukan Shilaturrahmi sesama kontributor.
    Mengenai waktu dan tempat silahkan diusulkan. Kemungkinan Sabtu/Minggu di daerah yang mudah di jangkau, semisal Plaza Semanggi atau Blok M.

    Demikian pengumumannya. Kurang lebihnya saya mohon maaf.
    Mohon ditanggapi usulan ini.

    Terima Kasih,

    Wassalamualaikum WR WB

  22. 24 azhari boerhan August 9, 2011 at 5:51 pm

    Waalaikum salam Fadli,

    Mohon maaf, lah lamo ambo ndak mancogok ka palanta awak ko.
    Indak taraso lah ampek tahun labiah awak bakucindan melalui blog lagu minang lamo ko.
    Iyolah patuik pulo rasonyo para kontributor basuo lansuang sarupo usulan dunsanak Fadli jo dunsanak Ijoenk, rancak bana tu.
    Karano kito barado di hari baiak bulan baiak kok basuo sambia babuko puaso ka baa rasonyo dek dunsanak kasadonyo ?. Mengenai tampek; kalau lai masih di wilayah Jakarta nan mudah dijangkau insya Allah lai indak kabarek bana rasonyo.

    Catatan : tanggal 13 Aug 2011 yad ambo lah ado jadwal buko basamo di tampek lain.

    Tarimo kasih
    Wassalam,

    Azhari Boerhan

  23. 25 Rahman Tri Antoni November 15, 2012 at 2:24 am

    Boleh tahu siapa pengelola blog rancak ini?

  24. 26 http://creamshairremoval2information.unblog.fr/2013/09/17/could-this-serum-spell-the-end-of-waxing-and-shaving-hair-removal-product-boasts-same-results-as-lasers-at-10-of-cost/ September 24, 2013 at 2:43 am

    I got this site from my buddy who shared with me on the topic of
    this web page and now this time I am browsing this website and reading
    very informative articles here.

  25. 27 reren October 22, 2013 at 10:50 am

    Ambo taragak mandanga lagu minang nan reff nyo:
    Hujan paneh uda tahan kan
    Manga rinai uda bajalan
    Bisa bantu ambo untuak mancari judul lagu sm oenyanyi nyo…?

  26. 29 mengatasi rambut rontok March 3, 2014 at 11:26 am

    I pay a visit day-to-day a few web pages and sites to read articles, but this website
    gives feature based writing.

  27. 30 Yusmadi Martias May 19, 2014 at 12:13 am

    ???
    ka buo kito ka buo
    ka buo ka balai tangah
    basuo kito basuao
    tapi uda bacando lengah
    ?????

    tolong di lengkapi, yaa…

    salam: penyuka lagu minang lamo.

  28. 31 adrianto June 11, 2014 at 9:34 am

    assalammualaikum…
    kapatang ko ambo sakileh mandanga lagu minang yang liriknyo kiro – kiro mode ko
    “elok – elok lah adiak……….jan sampai….
    ambo dak tau judul jo penyanyinyo..
    ambo minta tolong di carian..
    tarimo kasih banyak.

  29. 32 Mitha devina April 2, 2015 at 11:09 pm

    Asslamu’alaikum ,dunsank kasadonyo ,, mith ingn krm slm untuak urg d’kmpuang sungaipuar nd sktar ny ,skligus untuak dunsanak” mith nan ado d’sumbar ,,, ,,tArImo kasih sanak

    • 33 Mitha devina April 2, 2015 at 11:16 pm

      Assalamu’alaikum
      mith ka batanyo, sia nan tau dima tngga nyo penyanyi nan banamo yogi novarionandes ?
      Tlng agiah tau yo snak


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Translate to

Masukkan email anda pada kotak di bawah dan klik button 'Berlangganan'. Anda akan dikirimi email untuk setiap lirik lagu yang baru tayang

Join 253 other followers

badendang™

Dari Masa ke Masa


Lokasi Pengunjung

MARAWA

Dikunjungi

  • 5,864,472 orang

%d bloggers like this: